Derfor er jeg medlem

Jeg føler mig ikke som et medlem, men som en del af Zonta – for det er så meget mere end at være medlem af noget. Zonta er en del af min dagligdag og en del af noget verdensomspændende.

I vores egen ”lille” gruppe i Næstved mødes jeg med kvinder som jeg kender rigtig godt. Det er et meget stærkt netværk hvor en stor del af kvinderne har været der i utrolig mange år og ja, jeg har været der et helt årti, selvom jeg netop er fyldt 40 år. Efter jeg blev selvstændig havde jeg ikke naturligt lige så mange kollegaer og sparringspartnere omkring mig som ellers i min karriere. Det fik jeg da jeg blev introduceret til Zonta og derfor var jeg ikke i tvivl om at det var her jeg hørte til.

”Kvinder hjælper kvinder” og derfor støtter vi op om givende projekter, hvor vi giver vores medkvinder en håndsrækning hvor det virkelig betyder noget og gør en forskel. Lokalt kan jeg selv indstille kvinder eller projekter som jeg syntes er værdige modtagere, samt være med til at bestemme hvem der skal være den endelige modtager. Det giver nerve og personlighed i den enkelte donation.

Vi laver i fælleskab et indbydende årsprogram hvor vi bliver inspireret og får mange interessante oplevelser – mange gange bag om scenen. Det giver input både fagligt og personligt som jeg kan bruge i mange henseender i livet.

Når jeg kigger på Zonta internationalt så bliver jeg stolt. Stolt over at vi har gjort os gældende i så mange år og at vi sidder med ved bordet hvor beslutningerne bliver truffet. Det har været hårdt og intenst arbejde som vores forkvinder startede for 100 år siden og det har jeg den dybeste respekt for.

Loise Emilie Greve

Zonta Næstved, Danmark