Næstved Zonta-klub overrækker stor donation til Maternity Foundation

Fredag d. 5. april kl. 14 vil Næstved Zontaklub overrække en donation på 28.000 kr. til organisationen ”Maternity Foundation”. Maternity Foundation har som mål at reducere mødres og spædbørns dødelighed i udviklingslande og har siden 2010 haft Kronprinsesse Mary som protektor.

Næstved Zonta-klub var arrangør af Zonta Danmarks Landsmøde 2018, der blev afholdt på Smålandshavet i Karrebæksminde. Klubben havde blandt andet arrangeret et stort lotteri for landsmødedeltagerne med en masse fine præmier doneret af både private givere, forretninger og virksomheder i klubbens lokalområde. Zonta Næstved er dybt taknemlig for den store opbakning og støtte og siger tusind tak til giverne. Zonta kvitterer for gaverne ved at videregive overskuddet fra lotteriet til en organisation – Maternity Foundation – der arbejder inden for Zontas mål om at styrke kvinders forhold både i Danmark og som her i udviklingslandene ude i verden.

Formand for Næstved Zonta-klub Berit Birkelund vil overrække den store donation til direktør Lise Knudsen og kommunikationschef Johanne Møller fra Maternity Foundation ved et lille arrangement hos optiker Gitte Sass, der var en af de drivende kræfter ved indsamlingen af lotterigevinster.

Lise Knudsen Fra Maternity Foundation siger i anledning af donationen: ”Vi takker mange gange for Zontas støtte til vores arbejde – herunder i forbindelse med jeres seneste landsmøde, hvor vi var meget stolte af at blive inviteret med.”

Zonta Næstveds formand Berit Birkelund og Zontas Landsformand Aase Schmidt, der også er medlem af Zonta Næstved, er stolte over, at det her i 2019, hvor vi fejrer Zonta Internationals 100 års jubilæum, er muligt med denne donation at hjælpe endnu flere kvinder til en mere sikker fødsel, for ”det bør ikke koste liv at give liv”, som et udsagn fra Maternity Foundation lyder.

For yderligere information kan Zonta Næstveds formand Berit Birkelund kontaktes.

birkelund.zonta@gmail.com ,  +45 20618932

 

Pressemeddelelse